SKY OF HOPETM   Herinnerings Route Tweede Wereldoorlog

Download hier de route om te printen. Deze versie is 30km lang en gaat alleen langs de locaties waar vliegtuigen zijn neergestort en borden zijn geplaatst.

Waarom een route?

Er is veel gebeurd tijdens de Tweede Wereldoorlog in de regio Rivierenland wat voor het grootste gedeelte onbekend is. Je wandelt of fietst nu langs plekken waar burgers door bombardementen zijn omgekomen of waar geallieerde of Duitse vliegers met hun vliegtuig zijn neergekomen en daarbij zijn omgekomen. De 53 km lange route voert langs de locaties waar dus tijdens de Tweede Wereldoorlog vliegtuigen zijn neergekomen, burgers zijn omgekomen of razzia's zijn geweest. Ook verzetsdaden, jodenvervolging en bombardementen worden hierin meegenomen. Op een zes locaties staan informatieborden met daarop beschreven wat er op die specifieke plek is gebeurd. Een route die ons permanent zal herinneren aan wat er in de eigen regio is gebeurd en waar voor onze vrijheid grote offers zijn gebracht. Deze herinnerings route is de eerse fase van een fietsnetwerk door de regio Rivierenland in het kader van het project Sky of Hope.

 


 

 

 

De zogenaamde "Memorial Boards" die langs de route staan en die op 11 mei 2017 door familieleden van de vliegeniers werden onthuld.